tisdag 19 maj 2009

Kombinera kreativitet med din personliga utveckling

Att kreativitet och personlig utveckling hör ihop säger sig nästan själv. För att bli mer kreativa måste vi utveckla vår person och se nya saker och för att arbeta med sin personliga utveckling måste vi vara kreativa och öppna till sinnet.


Någon som kombinerat detta på ett enkelt men roligt sätt är Linda Runarsdottir. Hon har skrivit boken kreativa utmaningar, en övningsbok i fritt tänkande. Boken blev snabbt en Krear favorit tack vare det lättsamma upplägget och alla roliga utmaningar. (Kan lätt beställas på exempelvis adlibris för ca 130 spänn)
Det handlar om att på ett kreativt sätt navigera sig till sina mål. Varvat med utmaningar finns det reflektioner om allt ifrån vårt undermedvetna till att tjäna pengar på ingenting. Det finns också plats för att skriva sina egna reflektioner och tankar på de blanka sidorna.
Den första utmaningen handlar om att fundera på vem du är och vart du står i livet. Vad vill du uppnå som du ännu inte har lyckats med? Det är en trevlig start, att precisera sina drömmar och sväva bort lite medans man drömmer om framtiden. Sen följer 60 utmaningar av varierande art, lyssna på ditt favoritmusikstycke i olika volymer, sammanhang och sinnesstämmningar. Ät något lila till varje måltid, öva sig i att vara totalt uppslukad av något eller att totalt släppa taget. Alla övningar är bra både för vår kreativitet och vår personliga utveckling. Men mest av allt är det kul! Och vi gillar att det är en tjej som skrivit boken, för tyvärr finns det väldigt få tjejer som skriver böcker om kreativitet.

2 kommentarer:

  1. Bok-släpps-fest för Kreativa Utmaningar!!!

    Välkomna

    http://www.facebook.com/home.php#/event.php?eid=85513458555&ref=nf

    SvaraRadera
  2. Härligt! Vore kul att delta. Ibland önskar vi att vi bodde i huvudsta´n!

    SvaraRadera