lördag 25 juli 2009

Varför kreativ?

Ja varför ska du läsa vår blogg? Du kanske är totalt ointresserad av kreativitet och tänker att det är inget för mig. Eller kreativ, det är inte jag och det kan jag inte bli heller. Eller kanske du tänker att det har du ingen användning för det, för du jobbar ju i affär, eller som lärare eller sjuksköterska eller säljare. Eller är sjukpensionär eller student eller pensionär och då behöver man inte vara kreativ. Eller så orkar du bara inte.
Vi hoppas att så inte är fallet, för kreativ det behöver alla vara, på olika sätt, vid olika tillfällen och det gör faktiskt livet lite lättare att leva.
Tex om man har ett problem, vilket som helst, så tenderar vi människor att försöka lösa det på ett sätt. Om det inte funkar gör vi samma sak en gång till, fast lite mer, lite hårdare, lite mer intensivt. Ibland funkar det, men ganska ofta inte. Att göra det på olika sätt är flera gånger mer effektivt. Men det är som att springa. Övar man så går det lättare och övar man tillräckligt länge så går det av bara farten. Så sått igång att öva så kanske slipper du stånga huvudet i väggen så ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar