tisdag 24 februari 2009

Kreativa miljöer

För att skapa kreativa medarbetare är kreativa miljöer en väldigt bra start. Hos Doug Hall, kreativitetsguru som hjälper organisationer och företag att kläcka nya idéer, anländer man till möteslokalen i båt, angripen av vattensprutande jetskotrar, för att sedan vandra upp för röda mattan under såpbubble-fanfarer till tonerna av ett levande Dixiland band.
Hos Google har man gjort allt för att få sina anställda att trivas och förbli kreativa. Kolla in det här klippet:

Som vi alla vet så går det riktigt bra för Google och mycket beror säkert på att de skapat en miljö för att attrahera de mest kompetenta och kreativa medarbetarna. Nu börjar det bli ganska känt att Google arbetar på det här viset och fler och fler tar efter. Men från början gjorde de verkligen något unikt och satsade extra mycket på sina medarbetare. De gjorde tvärtom vad många andra gjorde och de gjorde det fullt ut. De har tagit trivseln på allvar.
Nu är vi lite nyfikna på hur utbred den här trenden har blivit. Har våra svenska företag och organisationer tagit efter Google och skapat mer inspirerande miljöer? Alla kanske inte har möjlighet att göra som Google, men kanske ni har gjort något? Eller har planer på att göra något eller iallafall vill göra något?! Eller tycker ni helt enkelt att det inte har någon som helst betydelse? Dela gärna med er av era erfarenheter och synpunkter!

1 kommentar:

  1. Vi har haft vissa problem att läsare inte kunnat lägga in kommentarer. Därför gör vi nu en test.

    SvaraRadera