måndag 23 februari 2009

En liten kreativ lek att värma upp med

Vi tänkte att det i dag är måndag och då kan man behöva lite extra uppvärmning för att få igång hjärnan. Därför har vi denna lättsamma men givande lek att börja veckan med. Det krävs att ni utser en lekledare och att de deltagande inte tar del av reglerna förens efteråt. Men den är lätt och brukar bringa fram en del skratt.

Denna övning lämpar sig mest om man är några stycken. Dela in i lag med ca 3-5 i varje lag och dela ut små vanliga saker till grupperna. T ex ett sudd till en grupp, en penna till nästa, en linjal osv…

Ge lagen ca 2 min att komma på nya användningsområden på dessa saker. Antyd att det är lite tävling.

Efter 2 min får lagen läsa upp sina användningsområden. (Exempelvis en penna kan användas som blompinne, håruppsättningsmojäng, röra om i teet med den osv… ) Lagen ska också berätta hur många ord de kom på totalt. Låt lagen i tur och ordning få redogöra för sina resultat.

Nästa steg i övningen går ut på att om ex ett lag kom på 10 idéer, ska de nu komma på 10 till under ytterligare 2 min. Om nästa lag kom på 16 i första omgången, så ska de komma på 16 till osv.

Under de 2 sista minuterna kommer deltagarna att pressa sig till att tänka ”steget längre”. De kommer förhoppningsvis att överge de mest logiska lösningarna och hoppa på mer ”tokiga idéer”.

Nu kanske pennan har förvandlats till hinder för myror, mordvapen eller till att vara en spjäla för frakturer på benbrott hos små djur.

Detta är ett bra sätt att ”värma upp” på inför att börja med ett kreativt arbete eller komma igång inför en ny arbetsvecka.


Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar