måndag 1 juni 2009

Skärpning på bemötande-fronten!

Vi älskar nya idéer och vi älskar alla andra som vågar komma med nya idéer. Men hur kul är det att vara en sån person i vissa fall. Ofta får man ett skratt eller en massa ifrågasättande kommentarer "ja men det går ju inte för då måste du ju..." eller "ja men hur ar du tänkt med det här..." eller "har du verkligen tänkt igenom det här, det kommer aldrig att funka..."
Tröttnar man då eller får man lite "jag ska minsann visa dem" - attityd? Ja det verkar som det är ytterst individuellt, men faktum är att i Sverige minskar patent ansökningarna och vi står hopplöst stilla jämfört med länder som tex Kina, Indien och Japan. Där utvecklingen har tagit en rasande fart. Vi måste bli bättre på att bemöta folk med idéer! Annars dör dom som isbjörnarna ut!

2 kommentarer:

  1. Hej mina kreativa vänner! Jag har hittat en bok som ni kanske är intresserade av "101 activities for teaching creativity and problem solving" av Arthur B. VanGundy.. ni kanske redan har hört om den skulle inte förvåna mig ;).. aja fortsätt att vara kreativa!
    Kram Carro

    SvaraRadera
  2. Tackar för tipset, vi älskar sån input från våra läsare, så kom gärna med fler. :)

    SvaraRadera