onsdag 6 maj 2009

Say YES MAN!

Som tur är finns det "dårar" som provar ytterligheter när vi andra inte riktigt vågar. I filmens värld har vi ett bra exempel i Yes man, med Jim Carrey. Där Jim Carrey börjar säga ja till allt.(se trailer)

Och i böckernas värld har vi Tärningsspelaren av Luke Rhinehart. Där huvudrollsinnehavaren slår tärning om alla beslut. De mest skruvade situationer uppstår efter att hans liv mer och mer avgörs av tärningens makt.












Missförstå mig rätt. Jag uppmanar inte till detta fanatiska beteende, men de har något att lära oss. Och man kan helt klart ta tillvara på deras "erfarenheter".
Till exempel kom jag på ett nytt sätt att idégenerera med hjälp av dessa två figurer.
Det är enkelt. Säg att du har ett problem. Kom på 6 olika lösningar på ett annat problem.
Ex: Vi behöver hitta en ny lokal till vårt företag, men har inga pengar, inga kontakter och bor i en stad utan billiga lokaler.
Lösningarna du hittar på är egentligen lösningar på hur du ska sätta upp ditt bångstyriga långa hår.
kombinera detta med tärningen:
1. sätt upp med spännen
2. använd en penna
3. diadem
4. fläta
5. strunta i att sätta upp det
6. klipp av det
Slå med tärningen och kombinera ditt problem med de här svaren.
Här gäller det att ha lite fantasi. Tex om du får en 5:a, det kan ju betyda en massa saker. Att strunta i lokal, var utomhus, flytta till en annan stad osv...Det gäller alltså att associera fritt. Nu kommer du på 6 ytterligare associationer mellan 5:an och ditt problem. Slå tärningen och säg Ja! Så här gör vi!
Kan bli hur bra som helst! Eller inte, men då har du/ni iallafall övat er kreativa sida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar