onsdag 4 mars 2009

Kreativa människor

Det fullkomligt vimlar av dem om man håller ögonen öppna. Varje dag förundras jag av vilka smarta lösningar folk kommer på.
Till exempel har ett uppstickar företag som heter Siri kommit på en ny smart programvara som utmanar dagen sökmotorer. Tjänsten är mer som en betjänt på nätet. Man kan skriva in en fråga som t ex: ”hitta en restaurang med min kinesiska favoriträtt i centrala Stockholm och boka ett bord för fyra till klockan 19.00”. Och man kan också tala in sin önskan!
Och några andra har kommit på ett flytande batteri! MIT har listat några uppstickre som man bör hålla koll på i framtiden. Om allt detta och lite till kan man läsa på: http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article524065.ece
Google ha dessutom kommit på ett sätt där alla kreativa människor kan visa sina produkter i 3D. Det är ett gratisprogram som heter sketchup, där företag kan skissa upp sina produkter och sedan visa dem för sina kunder i Googles websight 3DWarehouse. Modellerna kan sedan granskas och utvärderas av kunderna i sketchup.
Ett fantastiskt hjälpmedel för att nå ut. För ofta är det så att det är just här utmaningen ligger när man har en idé. Att nå ut till kunder och samarbetspartners. På den här bloggen finns det en flera alternativ av bloggar och hemsidor som faktiskt delar ut idéer gratis. Och människor idag har mycket idéer. Men det som är problemet är att de ofta stannar där. Som idéer. Idéen är tyvärr inget värt om den inte blir förverkligad. Ingenting. Så ta tag i era idéer och gör någonting av dem. Så fort du börjar göra något, så rullar det lättare igång. Prata med någon om idéen. Skissa upp den och visa den för någon. Fråga runt om det kan finnas något liknande, och gör lite research på nätet. Att bara börja lite smått är bättre än att sitta på en briljant idé, för då är den bara värdelös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar