tisdag 17 mars 2009

Irritera dig mera

Läser Idébok av Fredrik Härén, en kanon bra bok, som alla bör ha på arbetsbordet. En bok fylld med kreativa övningar, citat och helt enkla saker att tänka på. En underbar bok att plocka fram när arbetet går lite trögt, när man behöver en push i rätt riktning!! En av övningarna i boken tänkte jag vidarbefodra till er kära läsare:
Vi människor är bra på att tycka vår omgivning är ganska bra som den är, ändå går vi runt och irriterar oss på en massa saker. Exempelvis irriterar jag mig något fruktansvärt när det är chaufförsbyte på stadsbussen, det riktigt kliar i hela kroppen när de utan en tanke på minutrarna som tickar iväg står och småpratar en stund. Jag har försökt använda de här ultra långa minutrarna till att komma på lösningar så att bytet går snabbare, kanske behöver det inte ske ett byte överhuvudtaget, stationära busschaufförer? Kanske dom pratar för att de har ett så ensamt jobb, då kan vi skicka iväg alla busschaufförer till Lisseberg en helg i månaden, så de får prata av sig..osv..
Fundera ut saker som du irriterar dig på i din vardag å mejla dem till oss, krear@live.se så får vi som älskar problem, något att fundera över, och kanske får du något själv att fundera över när du väl fått ner alla irritationsmoment på papper, mejla i så fall med funderingar eller till och med lösningar! Så lovar vi att svara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar